20170507_225653_4jpg

Moxa/Cupping/Gua Sha

Moxa wordt gemaakt van bijvoetskruid. Dit is er in sigaarvorm, maar ook in losse vorm waar kleine rijstkorrels van worden gedraaid en op de huid wordt geplaatst en wordt aangestoken met wierook. Moxa als sigaar wordt aangestoken en dicht bij de huid gehouden. In beide gevallen dringt de warmte diep door in de huid en geeft direct verlichting op probleem gebieden. Ook wordt het geplaatst op bepaalde acupuntuurpunten. Het zet Qi in beweging en daardoor kunnen pijnklachten verminderen.

Bij cupping worden en glaasjes op de huid geplaatst. Door met een vlam in het glaasje te gaan en deze direct op de huid te plaatsen wordt trekt dit vacuĆ¼m. De cupping glazen blijven minimaal 10 en maximaal 30 minuten op de huid staan. Het doel is om bepaalde stagnaties op te heffen, circulatie te verbeteren en pijn te verlichten. Na het cuppen kunnen er blauwe plekken ontstaan, maar ze verdwijnen vanzelf na een paar dagen.

Gua Sha is een schraaptechniek. Met een jadesteen en Gua Sha olie zal er over de huid worden geschraapt. Dit is meestal niet pijnlijk. Op de plekken waar stagnatie is kunnen bloeduitstortingen ontstaan. Ook deze verdwijnen binnen een paar dagen.